detoks

Hayatınıza Asla Sokmamanız Gereken 7 İçerik

Artık, istediğimiz veya ihtiyacımız olan her şeyi bulabileceğimiz bir çağda yaşıyoruz. Fakat bu çeşitlilik arasında da sağlığımız açısından seçici olmamız şart.

Fark etmediğimiz toksik içerikler o kadar fazla ki. Bu içeriklerin bazıları yiyeceklerde, bazıları kıyafetlerde, bazıları ilaçlarda, kişisel bakım ürünlerinde veya her gün kullandığımız temizlik malzemelerinde.

Uzak durulması gereken toksik içerikler

Yapay renkler ve yapay tatlandırıcılar listenin başında geliyor. Çocuklarda hiperaktivite, sinir sistemi bozuklukları, alerjik reaksiyonlar, ciltte kaşını ve döküntü, baş ağrısı, migren, mide bulantısı ve hafıza kaybı gibi pek çok zararı var.

İşlenmiş yiyeceklerde ve ilaçlarda daha çok bulunan yapay renklendirici ve tatlandırıcılar aynı zamanda kozmetik ürünlerde ve kişisel bakım ürünlerinde de yer alıyor.

Her ne kadar hoş kokudan ve aromadan hoşlansak da, sentetik kokuların çoğunda ham petrol kullanılıyor. Sentetik kokular; özürlü doğumlara, merkezi sinir sistemi bozukluklarına, hormonal bozukluklara, alerjiye ve kansere sebep oluyor.

Şampuanlar, vücut losyonları, diş macunları, kozmetik ürünler, hava temizleyicileri ve deterjanlar bu kategoriye giriyor.

Parabenin zararları

Parabenler bakteri ve mantarların üremesini engeller. Fakat paraben zararlı mı? diye sorarsanız cevap yine evet olur. Çünkü hormonal bozukluklara sebep veren parabenler, göğüs kanserini de tetikliyor.

Sodyum loril sülfatın zararları

Sodyum loril sülfat çok ucuza mal olan bir madde bu yüzden de üreticiler tarafından bolca şampuanlara, sabunlara, diş macunlarına koyuluyor. Sodyum loril eter sülfat ciltte döküntü, göz kaşıntısı gibi alerjik reaksiyonların yanı sıra 1,4-dioksan adı verilen kanserojen madde içeriyor.

Parafin yağının zararları

Parafin yağı veya vazelin olarak bilinen mineral yağ ise akne, erken yaşlanma, güneş yanıkları ve cilt kanserine yol açabiliyor. Alternatif olarak hindistancevizi yağı, zeytinyağı veya karite yağı kullanabilirsiniz.

Ftalatın zararları

Sadece kozmetik ürünlerinde değil, oyuncak, marley, makine yağları, yemek kutuları, ilaçlar, duvar kağıtları, yer döşemeleri, böcek ilaçlarında bulunan ftalat da büyük hayati risk taşıyan bir içerik. Plastik oyuncaklardan, plastik torbalardan ve plastik içeriklerden uzak durmak gerekiyor.

Perkloretilenin zararları (perc zararları)

Son olarak perkloretilen veya tetrakloretilen olarak bilinen içerik çoğunlukla kuru temizlemede kullanılıyor. Bu madde beyne ve sinir sistemine zarar veriyor. Kısaca PERC olarak geçen bu içerik ayrıca solunum yolu enfeksiyonları, baş dönmesi, baş ağrısı, uykusuzluk, kısırlık gibi zararlar veriyor.

View Comments

Recent Posts

Faydaları Saymakla Bitmeyen Ejder Meyvesi

Pitaya veya pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, Orta ve Güney Amerika'ya özgü canlı ve…

2 ay önce eklendi

Vücuttaki Keratin Fazlalığı İçin Doğal Çözüm

Keratin nedir? Saç, tırnak ve cilt yapılarını koruyan hayati bir proteindir. Bununla birlikte, aşırı keratin,…

4 ay önce eklendi

Detoks Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Detoks, vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Toksinler, vücutta biriken ve çeşitli sağlık sorunlarına…

11 ay önce eklendi

Detoks Diyetinin Fizyolojik Etkileri Nelerdir?

Detoks, vücudun toksinlerden arınması sürecidir. Toksinler, çevreden, yiyeceklerden ve içeceklerden vücuda giren zararlı maddelerdir. Detoks,…

12 ay önce eklendi

Detoks Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte bunlara dikkat ederseniz, yaptığınız uygulamadan…

2 yıl önce eklendi

Pu Erh Çayı Nedir? Neye İyi Gelir? Nasıl Demlenir? Faydaları

Pu erh nasıl okunur? Pu eer şeklinde. Nedir? Neye iyi gelir? Neden bu kadar popüler…

2 yıl önce eklendi