Kimler detoks diyeti yapabilir? Kimler yapmamalıdır? Herkes detoks diyeti yapabilir mi? Yapmalı mı? Kimler detoks diyeti yapmamalı?
Detoks diyeti yapmalı mıyım diye düşünüyorsanız bu yazıyı okuyun.
Her gün 5 porsiyon sebze-meyve tüketemeyen, yeterli su içmeyen, çok yoğun alkol ve kafein tüketen, aşırı stresli çalışan, sık seyahatleri olan, hareketsiz bir yaşam sürüp ödem, gaz ve şişkinlik şikayeti yaşayanlar, dönem dönem sabahları zor uyanıp halsizlik hissedenler detoks diyeti yapabilir.
Ama ben düzenli olarak en az yılda iki kez detoks yapılması taraftarıyım. Çünkü şehir yaşamı bizi buna zorluyor. Bir hafta-on gün süreyle, vücudunuzu dinlendirmek ve ona gerçekten iyi davranıp, ihtiyacı olan doğal besinlerle ödüllendirmek ve arındırmak sizi hastalıklara karşı koruması için de bir doping gibi düşünülebilir.
Organ yetmezliği olanlar (kalp, böbrek, karaciğer, böbrek), hamileler, süt verenler, yüksek tansiyonu olanlar, diyabet hastaları ve çocukların detoks yapması sakıncalı olabilir.
Ancak bu gruptaki bazı kişiler; hekim kontrolü ve bir beslenme diyet uzmanı tavsiyesiyle detoksu deneyebilirler.
5G radyasyon detoksu, günümüzün görünmeyen ama etkili risklerinden biri olan elektromanyetik kirliliğe karşı bir farkındalık…
Doğal tuzlar son yıllarda sofra tuzu yerine tercih edilen alternatifler arasında ön plana çıkıyor. “Keltik…
Mikroplastik detoksu, modern yaşamın görünmez tehdidine karşı alınabilecek en etkili adımlardan biridir. Plastik ambalajlar, kozmetikler…
Modern yaşamın temposu, beslenme alışkanlıklarımızı da doğrudan etkiliyor. Hazır gıdalar, düzensiz öğünler ve stresle birlikte…
Gün içinde yorgunluk, şişkinlik veya zihinsel bulanıklık hissediyorsanız, vücudunuz bir detoks ihtiyacında olabilir. Pahalı içecekler…
Vücutta tutulan fazla sıvı, birçok kişinin yaşadığı ödem probleminin temelidir. Özellikle beslenme düzeni, stres seviyesi…
View Comments