detoks

Detoks Diyetinde Hayati Sıvılar

Detoks programlarının en önemli stratejisi, asidik kalıntıları hafif alkalik olan kan, lenf ve diğer vücut sıvılarının içinden çıkartmaktır. Vücuttaki toksinlerin neredeyse hepsi asit formunu alır ve böylece kanın ve diğer vücut sıvılarının normal alkalik dengesini sağlamak için bunların nötrleştirilmesi ve vücuttan atılması gerekir.

Geleneksel Çin Tıbbında kan, lenf, safra ve diğer gerekli vücut sıvıları toplu olarak jing-yi yani hayati sıvılar diye adlandırılırlar ve jing-yi’nin durumu, özellikle de kan dolaşımını, kişinin hastalık veya sağlığını belirleyen en önemli faktörler olarak kabul edilir.

Detoks diyetinde hayati sıvılar nelerdir?

Kan vücuttaki her hücrenin gereksinimlerini karşılar. Hücreyi besler, yıpranmış bölümlerini yeniler ve atıkları toplar. Kirli kan çok az besin taşıdığı ve atıklarla zaten doymuş olduğu için hücresel atıkları alıp götürme görevini yerine getiremediği açıktır.

Lenf bezi ve lenf sıvısı

Vücudumuza 600-700 lenf bezi ve hacim olarak kanımızın yaklaşık üç katı miktarda lenf sıvısı bulunmaktadır. Lenflerin temel görevlerinden biri de kandan ve dokulardan asitli atıkları temizlemektir, ancak eğer lenf asitlerle kirlenmişse, bu fonksiyonunu yerine getiremez. Asitler lenfin, lenf kanalları içindeki serbest akışını engeller, kanı ve dokuları temizleme kapasitesini düşürürler.

Detoks ile temizlenme arınma

Hangi detoks programını uygularsanız uygulayın, günde 2-3 litre, tercihen alkalik su içmek, detoks işlemi sırasında dokulardan çıkan büyük miktardaki asitlerin ve diğer toksik atıkların azaltılması, nötrleştirilmesi ve atılması için gereklidir. Detoks diyetinde hayati sıvılar dediğimizde aklımıza ilk gelen budur.

İnsan vücudunun %70’i sudan oluşur. Sistemi günlük olarak bol miktarda saf alkalik su ile doyurmak, atıkların kan ve dokulardan alınıp, böbrekler, bağırsaklar ve cilt tarafından vücuttan çıkartılmasına yardım eder.

Sonuç olarak, vücut dokuları yıkanır ve tüm hayati sıvılar taze su ile yenilenir. Kirli sıvılar temizlendiğinde tüm sistem daha efektif ve daha az toksik atık üreterek sağlıkla çalışır.

View Comments

Recent Posts

Detoks Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Detoks, vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Toksinler, vücutta biriken ve çeşitli sağlık sorunlarına…

5 ay önce eklendi

Detoks Diyetinin Fizyolojik Etkileri Nelerdir?

Detoks, vücudun toksinlerden arınması sürecidir. Toksinler, çevreden, yiyeceklerden ve içeceklerden vücuda giren zararlı maddelerdir. Detoks,…

6 ay önce eklendi

Detoks Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte bunlara dikkat ederseniz, yaptığınız uygulamadan…

1 yıl önce eklendi

Pu Erh Çayı Nedir? Neye İyi Gelir? Nasıl Demlenir? Faydaları

Pu erh nasıl okunur? Pu eer şeklinde. Nedir? Neye iyi gelir? Neden bu kadar popüler…

2 yıl önce eklendi

Oolong Çayı Nedir? Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?

Oolong çayı nedir? Yağ yakan çaylar arasında yer alan oolong çayı tam olarak ne işe…

2 yıl önce eklendi

Kilo Verdiren Bitki Çayları | Hangi Çaylar Zayıflatır?

Kilo verdiren bitki çayları gün boyu hem soğuk hem de sıcak olarak içebileceğiniz iyi bir…

2 yıl önce eklendi