detoks

Detoks Meyveleri Neler? Meyve Detoksu Yaparken Hangileri Yenilmeli

Detoks diyetinde meyveler üç ana şekilde tüketilebilir. Birinci yöntem, suyunu sıkmak ve etli kısmının büyük bir bölümünü süzmektir.

Bu oldukça saf, özümlenmesi kolay ve kana çok çabuk karışan, yüksek oranda alkalik yapıcı bir nektar üretir. İkinci yöntem ise, blender kullanarak fakat süt, yoğurt, soya sütü, bal veya başka bir madde karıştırmadan, sadece saf su ekleyerek bir meyve tatlısı yapmaktır. Bu, sindirim yolları için mükemmel bir sulu meyve püresi ve meyve suyu karışımı üretir.

Detoks diyetinde meyveler nasıl yenilmelidir?

Detkos diyetinde hangi meyveler yenir? Tüm gruplardaki meyveleri yiyebilirsiniz. İlk iki gruptan bahsettik. Üçüncü olarak da, meyveyi soyarak veya kabuklarıyla bütün olarak yiyebilirsiniz. Elma, armut ve üzüm gibi meyvelerin kabukları çok değerli besinler ve iyileştirici faktörler içerir fakat bu besinlerin özümsenebilmesi için yutmadan önce çok iyi çiğnenmeleri gerekir.

Turunçgiller mide asidi yapar mı?

Pek çok insan, turunçgillerin mide asidi dengesindeki rolüyle ilgili şüpheye sahiptir. Turunçgillerin suyu mide ve sindirim yolu için hayli arındırıcıdır ve sıkışmış mukus ve çürütücü atıkların eritilmesine yardım eder. Eğer turnusol kağıdıyla herhangi bir turunçgil suyunun pH değerini ölçerseniz, kesinlikle asidik olduğunu görürsünüz fakat bir yiyeceğin mide dışındaki pH değeri, onun midede asidik veya alkalik etkisinin göstergesi değildir.

Önemli olan besinin midedeki sindirim sıvıları ve diğer yiyeceklerle karşılaştığında nasıl davrandığı ve sindirildikten sonra kanı asitleştirmesi veya alkalik yapmasıdır.

Alkali meyveler hangileri?

Turunçgiller söz konusu olduğunda, eğer aç karnına tüketilir ve hiçbir şeyle karşılaşmadan onikiparmak bağırsağına geçişine izin verilirse, hayli alkalik olurlar, iç temizlenme ve detoksla ilgili çok faydalıdırlar.

Meyve yemek zararlı mı?

Ancak günümüzde Batı stili kahvaltı eden milyonlarca insanın yaptığı gibi tost, yumurta, krep veya tahıllarla birlikte yenirse, turunçgiller suyu onikiparmak bağırsağına geçemediği için, tüm diğer besinlerin tepesine oturup çabucak fermante olur ve midedeki hiçbir besinin sindirilmesine izin vermeden, hepsini gaz üreten köpüklü, fermante bir yığına çevirir, asidik atıklar oluşturur ve doku kirliliğini artırır.

Bu yüzden arındırıcı ve alkalik yapıcı özelliklerinden maksimum fayda sağlamak ve diğer besinlerle girdikleri asit oluşturucu reaksiyonları engellemek için turunçgiller her zaman kendi başlarına yenmeli ve diğer meyveler de dahil olmak üzere hiçbir besinle beraber tüketilmemelidir.

Özellikle antioksidan meyveler tüketmek detoks diyetinde oldukça faydalıdır. Bu durumda meyveli tatlılar tüketmek yerine meyveli smoothie kürleri yapmanızı tavsiye ederiz.

View Comments

Recent Posts

Faydaları Saymakla Bitmeyen Ejder Meyvesi

Pitaya veya pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, Orta ve Güney Amerika'ya özgü canlı ve…

2 ay önce eklendi

Vücuttaki Keratin Fazlalığı İçin Doğal Çözüm

Keratin nedir? Saç, tırnak ve cilt yapılarını koruyan hayati bir proteindir. Bununla birlikte, aşırı keratin,…

5 ay önce eklendi

Detoks Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Detoks, vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Toksinler, vücutta biriken ve çeşitli sağlık sorunlarına…

12 ay önce eklendi

Detoks Diyetinin Fizyolojik Etkileri Nelerdir?

Detoks, vücudun toksinlerden arınması sürecidir. Toksinler, çevreden, yiyeceklerden ve içeceklerden vücuda giren zararlı maddelerdir. Detoks,…

12 ay önce eklendi

Detoks Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte bunlara dikkat ederseniz, yaptığınız uygulamadan…

2 yıl önce eklendi

Pu Erh Çayı Nedir? Neye İyi Gelir? Nasıl Demlenir? Faydaları

Pu erh nasıl okunur? Pu eer şeklinde. Nedir? Neye iyi gelir? Neden bu kadar popüler…

2 yıl önce eklendi