Hızlı bir metabolizmaya sahip olmak hem daha kolay kilo vermeyi ya da kilo almamayı hem de hastalıklarla çok daha kolay şekilde savaşabilmeyi sağlar.
Herkesin metabolizma hızı farklıdır. Genel olarak baktığımızda erkekler, durdukları yerde kadınlarda daha fazla kalori yakarlar. Bunun asıl sebebi kas yoğunluğudur. Yani sağlıklı ve hızlı bir metabolizmaya sahip olmak için en önemli etkenlerden biri vücut kas kütlesinin yoğunluğunu artırmaktır.
Birinci madde spor yapmak ve vücuttaki kas oranını artırmaktır. Her yarım kilo kas, ayakta kalabilmek için günlük 6 kalori harcar. Bu küçük detay, zaman içinde metabolizmaya çok fark katar.
Metabolizmayı hızlandırmak için su içmelisiniz. Biraz susuz kaldığınız zaman bile metabolizmanız yavaşlar. 8 bardak su içmekle 4 bardak su içmek arasında ciddi şekilde fark görülmüştür.
Enerji içeceklerini tüketmemelisiniz çünkü enerji içeceklerini kullananların büyük çoğunluğunda; yüksek tansiyon, anksiyete ve uyku bozuklukları gözlemlenmiştir. Sade filtre kahve metabolizmayı hızlandırır, egzersiz sırasında dayanıklılığı artırır fakat şekerinizi düşürebilir. Günde 2 bardak yeşil çay içerseniz %17 civarında daha fazla kalori yakabilirsiniz.
Uzun aralıklarla büyük öğünler yerseniz metabolizmanız hızlanmaz. Sık sık atıştırmalıklarla, öğünlerinizi desteklemelisiniz. Atıştırmalıklarınızda meyveler ve düşük kalorili lifli gıdalar tercih etmelisiniz. Ana öğünlerinizde tereyağı veya zeytinyağı tercih etmelisiniz.
Acı biber, tüm gün değil sadece yediğiniz anda metabolizmayı az miktarda hızlandırır. Yemeklerinize kırmızı acı biber ekleyebilirsiniz. Fakat mide problemleriniz varsa dikkat etmelisiniz.
Kadınlar için özel smoothie tarifi
40 yaşından sonra metabolizma hızında çok az miktarda yavaşlama olur. Çoğu kişi ‘metabolizma hızım düştü zaten o yüzden kilo vermem artık mümkün değil‘ şeklinde düşünebilir fakat bu doğru değil. Gereken şeyleri yapan herkes metabolizma hızını artırabilir ve her yaşta kilo verebilir.
Pasta, börek, çörek yerine protein tüketmelisiniz. Çünkü vücudumuz proteini yakarken daha çok kalori harcar. Hindi, balık, tavuk, tofu, kuru fasulye, yumurta, yağsız dana kıyması tercih edebilirsiniz.
Pitaya veya pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, Orta ve Güney Amerika'ya özgü canlı ve…
Keratin nedir? Saç, tırnak ve cilt yapılarını koruyan hayati bir proteindir. Bununla birlikte, aşırı keratin,…
Detoks, vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Toksinler, vücutta biriken ve çeşitli sağlık sorunlarına…
Detoks, vücudun toksinlerden arınması sürecidir. Toksinler, çevreden, yiyeceklerden ve içeceklerden vücuda giren zararlı maddelerdir. Detoks,…
Detoks yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte bunlara dikkat ederseniz, yaptığınız uygulamadan…
Pu erh nasıl okunur? Pu eer şeklinde. Nedir? Neye iyi gelir? Neden bu kadar popüler…
View Comments