Saç dökülmesi, incelmesi, cansızlaşması, seyrelmesi ve kuruması gibi sorunlar yaşıyorsanız saç detoksu yapma zamanınız gelmiş demektir.
Ancak bu sorunlar başlamadan önce fark edip önlem almak da çok önemli. Bu yazıda size saç detoksu yapmanız gerektiğini gösteren 6 işaret nedir bundan bahsedeceğim.
Ki ilk başta saydığım sorunları yaşamaya başlamadan önce önlem alın veya başlamışsa, yol yakınken hemen önlem alabilin.
Evde kolayca yapabileceğiniz saç detoksu ne işe yarar şimdi buna bakalım. Zaten faydalarını gördükten sonra eminim siz de bunu saç bakım rutininize ekleyeceksiniz.
Peki nasıl yapacağız? Daha önce verdiğim saç derisi için peeling nasıl yapılır ve saç için elma sirkesi detoksu tariflerimi bakım rutininize ekleyerek başlayabilirsiniz.
Bu konuda en çok işinize yarayacak şeyler arasında elma sirkesi, aktif karbon (activated charcoal), aloe vera ve bentonit kili (bentonite clay) yer alıyor.
Bunları içeren detoks şampuanı ve peelingi üreten şirketler de var. Eğer isterseniz iki haftada bir bu şekilde de kullanabilirsiniz. Tabii ki her gün sprey, jöle, yağ uyguluyorsanız o zaman haftada bir kullanmanız öneriliyor.
Şimdi gelelim saç detoksu ne işe yarar ve evde nasıl yapılır kısmına. Ama bundan önce saç detoksu yapmanız gerektiğini gösteren 6 işaret neymiş liste halinde bakalım.
Cildimize sürdüğümüz her şey emiliyor ve deriyi tıkayabiliyor. Nasıl ki ayda bir vücut temizleme detoksu yapıyor, tüm vücudumuza kese veya peeling yapıyoruz ve gözeneklerimizin nefes aldığını hissediyoruz, aynı şeyi saçımız için de yapmalıyız.
Çünkü bölgede tıkanma oluyor. Hatta biz şampuan ve saç kremiyle saçımızı temizlediğimizi zannederken onlar bile tıkıyor.
Özellikle derinin temizlenebilmesi için her gün yıkanması gerekiyor. Tıpkı elimizi, yüzümüzü yıkadığımız gibi. Ancak kafa derisinin kendi ürettiği yağ faydalı olduğu için, her gün yıkamamamız önerilmiyor.
Bu durumda ne yapacağız? Yukarıdaki listede eğer en az 4 tanesine cevabınız “evet” ise haftada bir, daha azsa iki haftada bir saç detoksu yapmanız gerekir.
Pitaya veya pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, Orta ve Güney Amerika'ya özgü canlı ve…
Keratin nedir? Saç, tırnak ve cilt yapılarını koruyan hayati bir proteindir. Bununla birlikte, aşırı keratin,…
Detoks, vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Toksinler, vücutta biriken ve çeşitli sağlık sorunlarına…
Detoks, vücudun toksinlerden arınması sürecidir. Toksinler, çevreden, yiyeceklerden ve içeceklerden vücuda giren zararlı maddelerdir. Detoks,…
Detoks yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte bunlara dikkat ederseniz, yaptığınız uygulamadan…
Pu erh nasıl okunur? Pu eer şeklinde. Nedir? Neye iyi gelir? Neden bu kadar popüler…