Detoks yapmak istiyorum ama sağlıklı mı zararlı mı? Ne işe yarar bilmek istiyorum diyorsanız, bu yazı sizin için. Aklınızdaki çoğu soru işaretini yanıtlayacak.
Dünyadaki tüm insanlar istisnasız olarak her gün stres ve hava kirliliğine maruz kalıyor. Bunların yanına kirlenen tohumlar, gıdalar ve hareketsizlik de eklendiğinde insanların sağlığı her an biraz daha bozuluyor.
Burada beslenmenin etkisi oldukça fazla. Bu kadar çok dış uyaran olduğunda, vücudumuzun (organlarımızın) kendini koruyabilmesi veya onarabilmesi de elbette güçleşiyor.
Daha önce toksin nedir ve vücudumda toksin olduğunu nasıl anlarım isimli iki adet yazı yazmıştım. Bu konuda detaylı bilgi almak için okuyabilirsiniz.
Nasıl detoks yapılır? Yukarıda bahsettiğim dış etkenleri en aza indirmek gerekiyor. Bununla birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu ve belki de uzun süredir unuttuğu vitamin ve mineralleri hatırlatmak, sistemi desteklemek gerekiyor.
Pek çok kişi detoks yaptığı sürede ve sonrasında kendilerini çok daha enerjik ve odaklanabilir hissettiklerini söylüyor. Bunun, vücudumuzdaki toksinlerden arınmak ve ihtiyaç duyduğunuz vitamin mineral desteğini almakla ilgisi çok.
Ancak vücudumuzun toksinlerden arınabilmesi için odaklanılması gereken organlar böbrek ve karaciğerdir. Böbrekleri temizlemek ve karaciğer detoksu yapmak, detoks diyeti sürecinde çok önemlidir.
Bununla alakalı olarak sitemizde pek çok yazı bulabilirsiniz. Bunlardan bazıları karaciğerini temizleyen içecek tarifi ve karaciğer yağlanması için detoks çorbası dır.
Detoks yapmak ne işe yarar dediğimizde, karşımıza uzun ve güzel bir liste çıkar. Şimdi ona bakalım.
Süreç içinde beslenmenize dikkat ederseniz, ki bunları detoks diyetinde neler yenir ve detoks diyetinde neler yenmez olarak daha önce yazmıştım, listede yer alan faydaları kısa sürede hissedebilirsiniz.
Detoks diyetinde hangi tahıllar yenir ve detoks diyetinde egzersizler de ilginizi çekebilir. Günlük ortalama 2 litre su içmek, spor, meditasyon, banyo yapmak (sauna, hamam) daha çok verim almak için rutininizde yer almalıdır.
İşlenmiş gıdalar, paketlenmiş yiyecekler, koruyucu içeren ve şekerli yiyecekler içecekler listenizden çıktığı zaman hemen ertesi gün dahi vücudunuzda olumlu etkiler hissetmeye başlarsınız.
Detoks yapmak sağlıklı mı diye düşünüyorsanız, hem kilo vermek için hem de enerjinize yeniden kavuşabilmek için yapabileceğiniz en iyi ve doğal şeylerden biri diyebilirim.
Vücudu arındırmak aynı zamanda yorgunluk, baş ağrısı, ruh hali değişimleri gibi psikolojik olumsuzluklara da iyi gelmekte. Özellikle yabanmersini, kuşkonmaz ve avokado serotonin hormonunu desteklemekte.
Bu listeye badem ve ham kakao tozu da eklenmeli elbette. Daha önce paylaştığım ev yapımı şekersiz badem ezmesi tarifine bakabilirsiniz.
Detoks yapmak zararlı mı? Bu sitede yer alan tarifler ve yöntemlerle yaptığınız sürece zararlı değildir. Detoks diyetini bir arınma ve genel bir “iyileşme, bedenini destekleme” süreci olarak görürseniz çok daha fazla verim alabilirsiniz.
Pitaya veya pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, Orta ve Güney Amerika'ya özgü canlı ve…
Keratin nedir? Saç, tırnak ve cilt yapılarını koruyan hayati bir proteindir. Bununla birlikte, aşırı keratin,…
Detoks, vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Toksinler, vücutta biriken ve çeşitli sağlık sorunlarına…
Detoks, vücudun toksinlerden arınması sürecidir. Toksinler, çevreden, yiyeceklerden ve içeceklerden vücuda giren zararlı maddelerdir. Detoks,…
Detoks yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte bunlara dikkat ederseniz, yaptığınız uygulamadan…
Pu erh nasıl okunur? Pu eer şeklinde. Nedir? Neye iyi gelir? Neden bu kadar popüler…
View Comments