Evde şekersiz badem ezmesi nasıl yapılır tarif

Evde Şekersiz Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Ev yapımı şekersiz glutensiz badem ezmesi tarifi ile sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayalım. Bu tarifle aynı zamanda bağışıklık sistemimiz güçlensin, yedikçe tok kalalım ve sindirim sistemimiz çalışsın.

Uzun bir malzeme listemiz var. Ama sonunda çok lezzetli ve besleyici bir tatlı hazırlamış olacağız. Glutensiz ve şekersiz beslenmenin pek çok hastalığı tedavi edici ve önleyici özelliği olduğunu artık biliyoruz.

Bu yüzden bu şekilde bir beslenme şeklini detoks ile de destekleyerek ortaya çıkan iyileşme hikayeleri ile sıkça karşılaşmaktayız. Artık tarife geçelim.

Ev yapımı şekersiz badem ezmesi tarifi

Marketten aldığımız her üründe katkı maddesi veya koruyucu olabiliyor. Bu yüzden içinde ne olduğunu bilmemiz ve kendi ellerimizle içeriğini hazırladığımız ürünler en sağlıklı olanlar. Üstelik daha da ucuz elbette.

Ev yapımı badem ezmesi

Şimdi ev yapımı şekersiz badem ezmesi tarifi için malzemelere ve yapılışına bakalım.

  • Çiğ badem
  • Kaya tuzu
  • Tarçın
  • Kakao tozu
  • Vanilya
  • Akçaağaç şurubu / Bal
  • Zerdeçal
  • Kırmızı biber
  • Şekersiz hindistan cevizi
  • Hindistan cevizi yağı
  • Dondurulmuş çilek
  • Çiğ ayçekirdeği
  • Çiğ kabak çekirdeği
  • Chia tohumu
  • Keten tohumu
  • Bal kabağı baharatı (pumpkin pice spice)

Evde şekersiz badem ezmesi yapmak için orijinal tarifteki malzemeler bunlar. Bu şekilde hazırlandığında sindirim sistemini güçlendirir, mide ve bağırsağı korur güçlendirir ve onarır, sindirim sistemini çalıştırır, kan şekerini ve insülin direncini dengeler, tok tutar.

Evde Fındık Ezmesi Yapımı Şekersiz Tarif

Elbette bunlar arasında alerjik olduğunuz malzemeler varsa ve isteğinize göre diğer malzemeleri de çıkartabilirsiniz. Sonuçta badem ezmesi üç malzemeyle de yapılır. Ama biz daha güçlü, tok tutan, ve olabildiğinde sağlıklı bir tarif hazırlıyoruz.

Şekersiz badem ezmesi nasıl yapılır?

Malzemelerimizi aldık, sıra geldi şekersiz badem ezmesi yapımı kısmına. Önce çiğ bademleri 5-10 dakika fırınlıyoruz ki hem daha lezzetli olsunlar hem de daha kolay krema kıvamına gelsinler. Daha sonra fırından çıkartıp soğumalarını bekliyoruz.

Evde şekersiz badem ezmesi yapımı

Yüksek seviyeli bir blender ile bademleri çekmeye başlıyoruz. Bir süre sonra içine hindistan cevizi yağını ekleyelim ki daha kolayca çekilsinler. Önce un ve sonra krema kıvamına gelecekler. Bu işlem yaklaşık olarak 5-15 dakika arası sürecektir. Makineniz ısınırsa ara vererek soğumasını bekleyebilirsiniz.

Bademler krema kıvamına gelmeye başladıktan sonra içine diğer malzemeleri eklemeye başlayabilirsiniz. Malzemeler arasında dikkat etmemiz gereken şey tuz. Tuzu oldukça az ekleyelim ki baskın olmasın.

Eğer çilek ekleyeceksek, ezmeyi daha sıvı hale getireceği için onun da miktarını buna göre ayarlamamız gerekir. Akçaağaç şurubu veya bal yerine şekersiz organik pekmez de ekleyebilirsiniz veya bunların hiçbirini eklemeyebilirsiniz de. Çünkü kako tozu ve hindistan cevizi ile hindistan cevizi yağı zaten tatlandıracaktır.

Badem ezmesi şekersiz olmasına rağmen bu tarifteki malzemelerle birlikte çok lezzetli, sağlıklı ve tok tutucu bir hale gelmekte. Özellikle chia tohumu oldukça besleyici bir bitkisel protein.

badem ezmesi şekersiz

Ev yapımı şekersiz badem ezmesi artık hazır. Şimdi soğumaya bırakıp daha sonra kavanozlara koyabiliriz. Katkısız, şekersiz, glutensiz, doyurucu, besleyici, onarıcı harika bir tatlı hazırladık. Aynı zamanda inflamasyon giderici bir tatlı yaptık.

Kavanozları buzdolabına koyabilirsiniz. 3-4 hafta kadar bozulmadan durabilirler. Listedeki malzemeleri yaparak hazırladığınızda şekersiz badem ezmesi kalori olarak 1 yemek kaşığında 95 kalori içerir. 6 gram yağ, 2 mg sodyum, 6 gram karbonhidrat, 2 gram lif, 0.1 gram şeker ve 3.8 gram protein içerir.

Badem ezmesi neyle yenir? Ekmek veya herhangi bir glutenli yiyecek kullanmıyorsanız (ki kullanmamanızı tavsiye ederim), en iyi şekilde meyvelerin üzerine eklenerek yenir. Kabızlık sorununuz yoksa mesela muz ve badem ezmesi gibi. Kuru meyvelerle daha güzel olur. Elma, armut, ayva, muz gibi. Fakat antioksidan meyvelerle de tercih edilebilir.