Zeytin yaprağı çayı Akdeniz bölgesinde binlerce yıldır demleniyor. Neye iyi gelir faydaları nelerdir denildiğinde liste o kadar uzun ki çünkü zeytin yaprağı çayı (Olea europaea) ana maddesi olan oleuropein hem güçlü bir antioksidan, hem bakteri virüs ve mikrop öldürücü, hem iltihap giderici hem de bağışıklık sistemini güçlendiren bitkiler arasında yer alıyor.
Tarih boyunca bu bitki inflamasyon ve enfeksiyon tedavileri için kullanıldı. Yani zeytin yaprağı çayı neye iyi gelir dediğimizde nezle, grip, candida, idrar yolu enfeksiyonları, zona hastalığı, ishal, sıtma, alzheimer, kronik yorgunluk, kireçlenme ve kemik erimesi listenin aşında gelmekte.
Yapraklar toplanır, yıkanıp kurutulur ve kesilerek zeytin yaprağı çayı oluyor. Kuru yaprak şeklinde veya hazır poşet çay olarak da yapılır ve satılır. Şimdi bin bir derde deva zeytin yaprağı çayı faydaları neler bakalım.
İçinde bulunan tirosol harika bir antioksidandır ve bu sayede hücreleri oksitlenme sonucunda oluşabilecek hasara karşı korur.
Zeytin yaprağı çayı faydası açısından küçümsenemeyecek bir içecektir. Şifalı çaylar arasında önemli yeri vardır. Zayıflatır mı derseniz cevap kesinlikle evettir. Çok iyi bir detoks çayıdır. 2018 yılında yapılan bir araştırmada yeşil çay içen gruba nazaran 6-12 hafta içinde kırmızı kan hücrelerinin çoğaldığı gözlemlenmiştir.
En sağlıklı detoks nasıl yapılır?
Yeşil çayla karşılaştırıldığında çok daha iyi bir alternatiftir çünkü içinde kafein bulunmaz. Ayrıca yeşil çaya nazaran iki kat daha fazla antioksidandır ve 4 kat daha fazla c vitamini içermektedir.
Peki nasıl içeceğiz? Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Kaynamış suyun altını kapatıp içine yapraklar atarak demlenir. Bekleme süresi 3-5 dakika arasındadır ve günde 1-3 bardak içilir.
Bağışıklık sistemi çok düşükse ve yüksek stres ya da hastalık söz konusuysa 5-15 dakika arası demlenen daha koyu renkli bir karışım hazırlanılarak 2-5 bardak arası içilebilir. Kaç gün içilmeli denildiğinde günde 1 bardak her gün içilebilir.
Virüs ve bakterilerden korunma yolları listesinde bu çay birinci sırada gelir diyebiliriz. Virüs öldüren lamba, kumaş, ampul, sprey aramanıza gerek yok. Tıpkı bunun gibi bazı gıdalar bizim için en doğru çözüm.
Zeytin yaprağı çayını kimler içemez? Düşük tansiyon hastaları ve şeker hastaları için dikkatli kullanılması gerekir. Bu tür etkilere sahip olan ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Diyabet ve tansiyon hastaları doktorlarına danışmalıdır.
Pitaya veya pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, Orta ve Güney Amerika'ya özgü canlı ve…
Keratin nedir? Saç, tırnak ve cilt yapılarını koruyan hayati bir proteindir. Bununla birlikte, aşırı keratin,…
Detoks, vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Toksinler, vücutta biriken ve çeşitli sağlık sorunlarına…
Detoks, vücudun toksinlerden arınması sürecidir. Toksinler, çevreden, yiyeceklerden ve içeceklerden vücuda giren zararlı maddelerdir. Detoks,…
Detoks yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte bunlara dikkat ederseniz, yaptığınız uygulamadan…
Pu erh nasıl okunur? Pu eer şeklinde. Nedir? Neye iyi gelir? Neden bu kadar popüler…
View Comments