En sağlıklı detoks diyeti nasıl yapılır

En Sağlıklı Detoks Diyeti Nasıl Yapılır?

Detoks diyeti yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum diyorsanız en sağlıklı detoks diyeti nasıl yapılır kolay bir şekilde ne yenir ne içilir bu azıda anlayacağım.

Öncelikle detoks diyeti nedir, toksinlerin oluşumu ve kimler detoks diyeti yapmalı yazıları size konuyla ilgili detaylı bilgiler verecek.

Eğer kendinizi sürekli yorgun veya sinirli veya gergin hissediyorsanız, sindirim sistemi sorunları yaşıyorsanız (kabızlık, ishal, reflü), kronik rahatsızlıklarınız varsa (odaklanamama, unutkanlık, kas ağrıları) bazı şeyleri değiştirmenin vakti gelmiş demektir.

Yaşam şeklini değiştirme

Yaşam şeklini değiştirme, kulağa zor gibi gelen ancak yapmaya başladığınızda kısa sürede olumlu etkilerini görmeye başladığınız bir şey.

Neleri kapsıyor? Beslenme, düşünme ve genel yaşam biçimini. Sağlıklı bir yaşam için neler yapmalıyız dediğimizde bunun tüm bu maddeleri kapsıyor olduğuna emin olmamız gerekir.

Örneğin sadece günde bir adet ananaslı smoothie içmek yeterli değil. Aynı zamanda dopamin detoksu da yapmak gerekiyor.

Vücudu temizleyen yiyecekler beslenme listesine eklenmeli, doku kirliliği hakkında bilinçlenilmelidir.

En sağlıklı detoks diyeti nasıl yapılır?

Şimdi liste halinde en sağlıklı detoks diyeti nasıl yapılır bakalım. Maddeleri tek tek listeleyelim ve kendimize bir süre koyalım.

Bu süre içinde maddelere bir yenisini daha ekleyelim. Bu şekilde listeyi tamamlayalım. Hayatınıza geçirdiğiniz her maddede olumlu etkileri görmeye başlayacaksınız.

Detoks diyeti yapanların yorumları

Detoks diyeti yapanların yorumları çoğunlukla bu şekilde. Çok kısa sürede, başta zormuş gibi gözükse de aksine kolay bir şekilde bu listeyi hayatlarına geçirdiklerini ve çok memnun olduklarını söylüyorlar.

  • Günde ortalama 2 litre su tüketmek
  • Kaliteli uyku (akşam karanlığında)
  • Günde 2 öğün beslenmek
  • Şeker ve şekerli gıdaları tüketmemek
  • Unlu gıdaları tüketmemek (hamur işi)
  • Glutenli gıdaları tüketmemek
  • Paketlenmiş gıdaları tüketmemek
  • Öğünlere yeşillikler eklemek
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Meditasyon, yoga ve olumlama yapmak
  • Gerekli takviyeleri kullanmak

Şimdi listeyi biraz açalım. Hasta olmamak için ne yapmalıyız sorusunun da cevabı olan bu listeye, takviyelerle birlikte aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren çaylar da ekleyebiliriz.

Tahlil yaptırıp eksik olan vitamin ve minerallerimizi kontrol ettirmemiz şart. İşe bu noktadan başlamamız gerekir. Bunu bir rutin haline getirip yılda 1 veya 6 ayda bir olarak düzenli gerçekleştirelim.

Detoks diyetinin fizyolojik etkileri hakkında bilmeniz gerekenler!

Listeye baktığımız zaman “peki ne yiyeceğiz?” diye düşünebiliriz. Organik et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller, sebzeler, yeşillikler ve meyveler gibi aslında önümüzde kocaman bir seçenek ordusu var.

Diyet yaparken canım tatlı istiyor” diyenler için şekersiz badem ezmesi tarifi, şekersiz fındık ezmesi tarifi ve detoks dondurma tarifi ile sitemizde yer alan smoothie tarifleri oldukça yardımcı olacaktır.

Yemek yemediğimiz zamanlarda kendimizi neden halsiz hissederiz?

Yukarıdaki listede 2 öğün beslenin dedim. Bu çok önemli. Sistemimize, dinlenme ve kendini onarma süresi tanımamız gerekir.

hasta olmamak için ne yapmalıyız

Özellikle gece acıkmaları nasıl önlenir diye düşünüyorsanız veya yemek yemediğimiz zamanlarda kendimizi neden halsiz hissederiz diye düşünüyorsanız, bunun sebebi yanlış besleniyor ve yaşıyor olmanız olabilir.

Detoks yaparken ne gibi yan etkiler oluşur?

Eski zamanlarda günde bir öğün hatta bir kaç günde bir öğün yemek yiyerek yaşayabilen insanlar olduğunu hatırlamamız gerekir.

Ayrıca günümüzde tüm dünyada uygulanan IF diyeti yani aralıklı açlık diyeti de çok olumlu sonuçlar vermektedir.

Eğer yediklerimizin besin değeri yüksekse, acıkmayız. Kahvaltıda ekmek, peynir, bal yediğimizde kısa sürede acıkma ihtimalimiz çok yüksek. Oysa yumurta, ceviz, roka, maydanoz yersek akşama kadar acıkmayız.

En sağlıklı detoks diyeti nasıl yapılır dediğimizde de beslenme ve yaşam biçimimizi bu yönde değiştirmemiz gerekecektir.