Üzümün Faydaları Neler?
Üzümün faydası nedir? En çok hangi üzüm daha faydalıdır? Beyaz üzüm mü, siyah kara üzüm mü? Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir? Üzüm kürü nedir? Bu yazımızda bunlara bakıyoruz.
Detoks için en iyi üzüm çeşidi kara üzümdür. Çiğ siyah üzüm suyu veganlar arasında “vejetaryen sütü” olarak bilinir çünkü anne sütünden mahrum kalan bebeklerin mandıra sütü kullanmadan beslenmelerinin devamını sağlayabilir.
Siyah üzüm, karaciğeri ve böbrekleri arındırdığı ve kanı temizlediği için gastrit ve kabızlık tedavisinde çok etkilidir. Antioksidan meyvelerdendir. Rusya’da, hastaların bir ay veya daha uzun sürelerde, sadece çiğ siyah üzümle beslendiği üzüm kürü denilen bir tedavi ve detoks yönteminin uygulandığı klinikler mevcuttur.
Siyah ve Beyaz Üzümün faydaları nelerdir?
Bu rejim, değişik kanser türlerinin, kalp hastalıklarının, hepatitin, sinir sistemi bozukluklarının ve modern tıbbın “çaresiz” olarak kabul ettiği bir çok ciddi rahatsızlığın tedavisinde başarıyla uygulanmıştır.
Metabolizmanın yakıtı olan, özellikle beyin fonksiyonları açısından çok önem taşıyan ve kan şekeri olarak bilinen glikoz, üzümün çekirdeğindeki temel şeker formudur. Üzüm kana, hücrelerin ihtiyacı olan değerli yakıt formunu doğrudan aktardığı için, diyetinizi bir kaç basit kaleme indirmeye çalıştığınız sırada bununla ters düşen daha zengin besinlere karşı duyulan isteği de köreltir.
Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir?
Üzüm kabuğu ve çekirdekleri de, besinler ve arındırıcı maddeler açısından zengindir fakat özümsenebilmeleri için çok iyi çiğnenmeleri gerekir. Eğer bunun için yeterli sabrınız yoksa hepsini bir arada blenderdan geçirebilirsiniz.
Tüm diğer meyveler gibi üzümler de, diğer sebze ve yiyeceklerle bir veya iki saat ara ile yenmelidir. Eğer detoks diyetiniz için sadece üzüm yemeyi seçerseniz, sabahtan akşama kadar istediğiniz miktarda üzüm yiyebilirsiniz.
[…] mg sodyum, 13 gram lif ve 9 gram protein var. Tarifi dilediğiniz meyveyle yapabilirsiniz ananasla, üzümle, kiviyle […]
[…] şu anda. İyi bir şekilde inflamasyonu azaltıyor. Yağ olarak gül yağı veya avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi cildinizin ihtiyacı olan bir yağ ekleyip maskesi kuruyana kadar […]